Skip to main content

Beretning fra Kongeetapen 2009Cykelafdelingen deltog fredag d. 31.07.09 i motionsløbet Kongeetapen i forbindelse med Post Danmark Rundt. Turen var på 168 km. fra Århus til Vejle via Silkeborg over nogen af de største stigninger på egnen afsluttende med den legendariske Kiddesvej i Vejle med 21% stigning.

Holdet bestod af Erik, Michael, Poul, Johannes, Peter, Emil, Peder, Anders, Johnny, Preben, Niels, John, Vibeke, Janne og Jørgen. Her ud over deltog Henrik, Naja, Morten og Pernille som chauffører på de 4 køretøjer (2 transitter og 2 kassevogne) som Københavns Politi havde stillet til rådighed.

Efter at have pakket cyklerne og os selv i bilerne var der afgang fra Politigården fredag morgen kl. 0300. Vi ankom til Århus ca. kl. 0630, hvor vores sponsor Andelskassen Østjylland v/bankdirektør Kristen Mark og flere medarbejdere stod klar og modtog os i bankens Århus-afdeling med morgenkaffe/brød, juice og frugt. I banken var der mulighed for omklædning og klargøring til cykelturen.

Kl. 0905 var der start fra Tilst lidt uden for Århus, og så gik det ellers mod Vejle. Aftalen var, at hele holdet skulle følges til Vejle. Det var dog en hård tur, idet der fra start var en strid modvind mod Silkeborg, ligesom der kom byger undervejs.

Fra Silkeborg gik det sydover, nu i stærk sidevind, mod det første depot ved Gammel Ry efter 78 km. Her blev der gjort et kort holdt for proviantering og optankning, inden holdet igen fortsatte sydover.

Næste depot var i Lund efter ca. 125 km. 2 af holdets deltagere Emil og Poul måtte desværre ”stå af”, efter ca. 110 og 120 km. Den hårde vind og regnen var hård kost over så lang en strækning. Ved depotet i Lund blev der også kun gjort et kort holdt, inden holdet fortsatte.

Da vi nærmede os Vejle begyndte de største stigninger at melde sig, blandt andet i skovene vest for Vejle, hvor de første rigtige prøvelser kom. Her var alle trætte og de stejle og lange bakker gjorde det ikke bedre. Det var også her, at der begyndte at komme samling på mange af de hold, som var sendt af sted både før og efter os i Århus, således af der samledes store hold på over 50 ryttere. På et tidspunkt ca. 10 km. før Vejle valgte Johannes, Lennart og Jørgen at øge hastigheden. Det betød, at de fik revet sig løs sammen med en 4. rytter. De 4 kørte med op mod 50 km. ind mod Vejle, hvor der nu endelig var lidt medvind og det gik ned ad bakke.

I Vejle skulle 2 store stigninger passeres. Først en lang stigning op ad hovedvejen ud af Vejle mod målet for Post Danmark Rundt. Johannes havde et hurtigt antrit, og formentlig et noget lavere gear end de andre, så han nåede toppen først. Fra toppen skulle der køres ned ad sammen vej igen til centrum i modsat kørebane. Her lykkedes det Lennart og Jørgen at indhente Johannes igen og passere ham. Netop som det så godt ud med masser af fart på cyklerne, nåede rytterne frem til Kiddesvej med sine 21% stigning. Den kom efter et skarpt højresving, hvorefter Kiddesvej rejste sig som en mur foran rytterne. Halvvejs oppe ad Kiddesvej ”spurtede” Johannes endnu engang fra Lennart og Jørgen, der næsten stod helt stille. Utroligt hvordan den ”ældre herre”, der er 10 år ældre end Jørgen og 20 år ældre end Lennart kan drive sin cykel frem. Men flot så det ud. På Kiddesvej var der allerede mange hundrede tilskuere, som på ”Tour de France” vis klappede rytterne op ad stigningen. Et fantastisk syn. Johannes var den første fra holdet der passerede målstregen efter ca. 5 timer og 54 min. Den sidste fra holdet, der gennemførte fra Preben, der kom ind efter ca. 6. timer og 8 min.

Efter omklædning og spisning med en del fortjente øl overværede vi ankomsten af de professionelle cykelryttere i Post Danmark Rundt til Vejle, hvor de skulle ud på en mindre rundstrækning og blandt andet 3 gange op ad Kiddesvej. De professionelle sluttede ca. kl. 1730,. Herefter begav os hjem til København, hvortil vi ankom kl. 2100.

Cykelafdelingen takker vores sponsor Andelskassen Østjylland mange gange for modtagelsen og serviceringen af rytterne. Det var super. Ligeledes stor tak til vores chauffører.

/Jørgen.

Tryk her for at se alle billederne!